BOSJUTTEN noem ik het.

Onbekende, liefst kronkelige paadjes induiken en voelen, ruiken, luisteren naar het verhaal van de natuur. Je ogen laten vallen op mooie veertjes, steentjes, de glinstering van de zon op het water. Verbonden met de wortels van het bos.

 

Al ‘juttend’ kom je op de meest magische plekjes die jou nooit hadden gevonden als je op het bekende pad was gebleven, als je jouw nieuwsgierigheid geen ruimte had gegeven, als je jouw voeten niet de vrije teugels had gegeven om te dwalen, te verwonderen.

Bij het coachen in de natuur en het werken met natuurvormen is het bosjutten altijd ons startpunt. 

 

Vertragen

Verstillen

Naar binnen keren

De natuur als metafoor

Putten uit haar Bron

 

Ook de elementen zijn onze richtingaanwijzers.

Lucht = Oosten = ochtend = Lente

Vuur = Zuiden = middag = Zomer

Water = Westen = avond = Herfst

Aarde = Noorden = nacht = Winter


DE WEG NAAR BINNEN

Tijdens mijn burn-out periode kon ik de weg naar het bos wel dromen. Drie, vier keer per week was ik daar, urenlang, alleen. Om te vertragen en verstillen, me te verbinden met de boodschappers van de natuur en hun heling te ontvangen, mijn accu op te laden en om rituelen uit te voeren.

Waar ik in het begin mijn lichaam en geest als een zware en grote last met mij meezeulde raakte mijn rugzak steeds leger en mijn tred meer en meer luchtiger en liet ik de oude vastgeroeste paden achter mij.

De stille kracht van de natuur bracht mij naar binnen, naar het donker en het licht in mij. Al dat wat wel en niet gezien wilde worden. En precies daar lagen de geschenken verborgen die mij geholpen hebben om de beweging van uitputting naar vervulling te maken. Het kiezen van een nieuwe route.

Elke dag weer bewust van mijn creatiekracht en hoe ik, door dicht bij de roep van mijn hart te blijven, aan het roer sta van mijn levenspad.

MIJN OPLEIDINGEN

Omdat ik zelf ondervonden heb hoe helend het is om in de natuur te zijn volgde ik de opleidingen Mind-Walk trainer en Inner Kompas Gids bij Mind-Walk. Vanuit mijn rugzak gevuld met ervaringen, tools en kennis deel ik in overvloed en loop ik met alle liefde een stukje mee op jouw levensweg. 

Tijdens mijn Priesteressenopleiding bij Maantijd verbond ik mij diep met Moeder Aarde. Dit keer om te landen in mijn lijf, vrij te geven wat niet van mij is en te ontvangen en omarmen wat mij toebehoort. Daar waar passend is gebruik ik rituelen die bijdragen aan het bekrachtigen van een nieuwe stap.

JOUW PAD

En jij, ben je er klaar voor om de eerste stap te zetten om een nieuw pad te creëren?

En ja, je mag het spannend vinden, of drempelvrees voelen., in de weerstand schieten. Dat hoort erbij.

Een levens veranderende beweging vraagt commitment en de moed om je angsten en vastgeroeste patronen aan te kijken en je verlangens te onderzoeken en te laten landen in een nieuw verhaal. Met de natuur als raadgever gaan we meerdere keren met elkaar op pad. Een traject is afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes.

Deze trajecten hebben de krachtige naam LICHTROUTE meegekregen. Lees hier meer.


Meerdere keren per jaar vinden er themawandelingen plaats waar je je los voor kunt aanmelden.

Kijk op de agenda voor de aankomende activiteiten.