Deze woorden sprak ik uit in een opstelling waarbij de vraag die ik inbracht ging over het innemen van mijn plek in een groep (familie, werk, opleiding) en waar ik al mijn hele leven mee worstel.

Als derde en jongste (niet geplande) kind lukte het mij maar niet ‘mijn plek’ te vinden en - belangrijker nog -  te bewonen. Niet in mijn gezin van herkomst en niet in het sociale dagelijkse leven.

Tot die opstelling tijdens mijn opleiding bij Kolibrie Acadamie.

De uitgesproken woorden resoneerden tot diep in mijn vezels en ik brak in tranen uit.

Ik voelde dat mijn aanspraak op meer dan dat mijn moeder mij had gegeven niet klopte. En hoe mijn oordeel over haar mijn levensstroom blokkeerde. 


En niet alleen dat, het blokkeerde ook het volledig aanvaarden van mijn leven, van mijn lot en van het lot van mijn moeder.


Zij heeft me het leven gegeven. En als dat alles was wat ze me had kunnen geven dan was dat meer dan genoeg. En wat een geschenk is dat! Ik kan nu mijn moeder ‘nemen’, waarmee ik bedoel haar aannemen zoals ze is, zonder oordeel, verwijten en zonder enige aanspraak op meer.

Vanuit het ontvangen van de stroom van het leven die mij via mijn ouders toekomt neem ik nu mijn plek in.


FAMILIEOPSTELLINGEN

Loop je tegen steeds terugkerende patronen aan?

Voelt het alsof je jouw eigen stroom blokkeert?

Uit welke bronnen kun jij putten?

Wil je inzicht krijgen in de oorsprong van jouw blokkades?

Een familieopstelling geeft inzicht in de patronen die jou belemmeren in het leven en waarop je steeds weer vastloopt. We werken met de verborgen dynamieken uit jouw systeem van herkomst. De opstelling laat jou zien, voelen en ervaren wat de onbewuste oorzaak is achter je gedrag en patronen. Hoe bepaalde gedragingen tot jezelf en je omgeving tot stand zijn gekomen en door jouw houding en oordeel hierover gevoed worden.

Je onderzoekt jouw familiesysteem en de onzichtbare wetmatigheden en principes die grote invloed hebben op hoe jij je verbindt met jezelf, anderen en het leven. Het verstand kan er vaak niet bij, maar de ziel begrijpt het feilloos.

Op basis van de door jou ingebrachte vraag gaan we kijken wat (nog) niet zichtbaar is.

Waar draag jij lasten (het lot) van een ander?

Waardoor wordt de stroom geblokkeerd?

Hoe kun je jouw eigen ruimte innemen?

Waardoor kan er weer beweging ontstaan?

Uit welke bronnen kun jij putten?

Wat hoort bij wie?


Door middel van het uitspreken van ‘helende zinnen’ en eventueel het maken van ‘helende bewegingen’ vindt een blijvende, innerlijke verandering plaats en kan de stroom op natuurlijke wijze, zoals het bedoeld is, haar weg vervolgen.INDIVIDUELE OPSTELLING

Een individuele opstelling vindt plaats bij mij in de praktijk. We werken met de vraag die jij inbrengt. Verbinden ons met de wijsheid van het Universele Veld. Door mijn afstemming op dit veld worden representanten* ingebracht en gaan we onderzoeken wat in de onderstroom zichtbaar mag worden en waar heling kan plaatsvinden.

Bij deze werkwijze werken we met vloerankers of met poppetjes die de representanten vertegenwoordigen. 

* een representant is iemand/iets die de plek inneemt van een familielid of deelaspect van de vraagsteller

OPSTELLING IN DE NATUUR

De wijsheid van de natuur is puur en onbegrensd en verbonden met de Bron. Om deze reden werk ik heel graag met haar samen.

Met jouw vraag gaan we op pad. Het verschil met een opstelling in de praktijkruimte is dat we ons hier laten leiden door wat er op ons pad verschijnt en jij zelf je 'representanten' bij elkaar gaat sprokkelen. Steentjes, takjes, veertjes. Hiermee ga je een natuurlegging maken. We verbinden ons met wat daar zichtbaar wordt. Waar stroomt het? Waar is een blokkade zichtbaar? Waar is er ruimte om te bewegen? Door verdiepende vragen te stellen wordt ook hier de onderstroom zichtbaar en voelbaar.

Verlang je ook naar de weg naar binnen die jou zicht geeft op en verbinding met jouw onderstroom zodat je jouw leven voluit en vrij kunt leven?